Allt om MPG-filer

MPG är ett filformat som används för att komprimera filmer. Det utvecklades på 80-talet av Leonardo Chiariglione och Hiroshi Yasuda för att uppnå bättre komprimering av filmer. Precursorn var mpeg-1, som endast uppnådde en låg utskriftskvalitet med en begränsad datahastighet på upp till 1,5 Mbit / s. Efterföljare som MPEG-4 erbjuder möjligheten att få högre kvalitet genom moderna komprimeringsmetoder. 1994 infördes efterföljaren av MPEG-1 med MPEG-2. MPEG-2 tillåter inte bara komprimering av videofilen utan även ljudkodning och komprimering. Den ungefär tio gånger högre datahastigheten upp till 15 Mbit / s möjliggör signifikant bättre resultat. Idealiskt är datahastigheten upp till 50 Mbps – till exempel om du vill komprimera färgupplösningen.

MPEG: Motion Picture Expert Group

MPEG står för "Motion Picture Expert Group". Det är en internationell filstandard för komprimering av video- och ljudfiler och deras efterföljande dekompression när motsvarande fil spelas. MPG används nu allmänt för att konvertera filer av alla slag till ett mindre format, vilket underlättar uppspelning och överföring till lagringsmedia. Relaterade standarder är MPEG-4 och mp3, som används för video- eller musikfiler.

Kompression över olika optimeringsfaser

MPG använder en speciell form av komprimering, som använder olika optimeringsfaser för att konvertera de ursprungliga bilderna till kodade bilder, beroende på bildinformationen. Dessa kodade bilder kräver mindre lagringsutrymme utan att avsevärt ge upphov till kvalitet. Vid genomsnittliga kompressionshastigheter från 1: 100 till 1: 800 är beräkningsarbetet relativt lågt. Detta gör det möjligt att spara videor i mycket små filformat, så att överföringen eller lagringen är möjlig enkelt och utan ytterligare steg.

Hur MPEG fungerar

Komprimering lagrar enskilda fragment av en fil separat. I stället för att digitalisera hela filen sparas endast enskilda delar av en film. För detta ändamål används olika typer av bilder – bilderna I, P, B och D, som endast delvis komprimeras och var och en motsvarar en stillbild. De tjänar som fasta punkter för åtkomst till filmsekvenserna. Med denna metod lyckas en snabb hämtning av data. P-bilderna (prediktiv kodad bild) använder filinformationen för tidigare I- och P-bilder för en starkare komprimering. B-bilder (dubbelriktad kodad bild) är sekvenser med högsta komprimering. De är skapade från tidigare I- och P-bilder. D-bilderna (DC-kodad bild) används för att komprimera enskilda färgblock i 8×8-format.

10.0/10(2 röster)

Konvertera, öppna och redigera MPG-filer

Uppgifter om MPG-filer

Programvara för att öppna MPG-filer
Programvara för att redigera MPG-filer
MIME-typ för MPG

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *