WAV till MP3

Konvertera online och gratis WAV till MP3

Uppladdad filtyp:
Välj filtyp:

Konvertering i bara tre steg

  1. Ladda upp fil
  2. Väl filtyp för målfil
  3. Ladda ned fil!
konvertera .wav till .mp3
Vi respekterar din sekretess! Din anslutning har 256-bitarskryptering.
Integritetspolicy
Lägg till bokmärke för Konvertera-Online.se
Annons:

Ljudfiler finns i många olika former och storlekar. Bland de större ljudfilerna som du hanterar i vardagen ingår de så kallade wav-filerna. Detta stora ljudformat är perfekt för utbyte av högkvalitativa ljudformat och används till exempel om ljudet ska bevaras utan förlust. Men eftersom ljudfiler i gigabyteområdet skapas snabbt är funktionaliteten för WAVE-filformatet som en behållare för snabb ersättning endast begränsad. Med online-omvandlaren på Konvertera-Online.se men du har förmågan att enkelt konvertera filer från WAV till mp3 . Hur detta fungerar förklaras här.

Från kvalitet till komprimering – Hur man gör stora WAV-filer till praktiska mp3-filer

WAV-filer är alltid ljudfiler. Dessa behållare kan lagra musik och tal i utmärkt kvalitet. På yrkesområdet är WAV-filerna särskilt populära eftersom filerna är flexibla i kvalitet. Bestämd av samplingsfrekvens och bitdjupljud kan spelas nästan förlustfri. En CD har till exempel 16 bitar och en samplingsfrekvens på 44,1 kHz. I arbetsprocesser är WAV alltid föredraget för MP3, eftersom mp3-formatet sätter en stark komprimering på data och därigenom minskar kvaliteten. Omvandling av WAV till mp3 reducerar dock filstorleken extremt.

Konvertera WAV till MP3

Även om du vill arbeta med de bästa kvalitativa sätten under ett projekt och att utbyta ljudfiler så förlustfri som möjligt är omvägen via mp3-formatet värt att vinna. Om du till exempel arbetar med en kund och det fortfarande finns ändringar i filerna, blir det alltid bättre om du konverterar WAV till mp3 i förväg. Även om du vill skicka filer direkt från en ljudinspelare är konverteringen värt att göra. Självklart kan du spela in direkt i mp3-format, men för alla ändringar är det alltid bra att ha en ljudversion av bästa möjliga kvalitet – och det kan inte garanteras med den hårda komprimeringen av en mp3. För en enkel motlyttning och för utförliga anteckningar och ändringsförfrågningar är dock en mp3 helt tillräcklig. Och bara av rymdskäl är det helt enkelt i många fall mer praktiskt att arbeta med mp3-formatet. Om du tar med en WAV-fil i din smartphone kommer du att begränsa ditt lagringsutrymme extremt extremt. Redan i CD-kvalitet fyller 90 minuter redan 1 GB som WAV. För att konvertera WAV till MP3 , erbjuder konvertera-online.se dig ett enkelt uppladdningsformulär. Allt du behöver göra är att ladda upp din WAV-fil och sedan få en praktisk mp3-version. Även om någon har skickat dig en WAV-fil igen, kommer konvertera-online.se att hjälpa dig – för att den kompakta mp3en också kan höras på språng.

8.5/10(20 röster)

För närvarande stöder vi följande konverteringar med WAV-filer:

Alla konverterare

Information om tillägg för konvertering från WAV till MP3

Från: WAV

WAV är ett förlustfritt behållarformat som lagrar okomprimerade ljudfiler och innehåller PCM-ljudformatet. Som ett resultat ger ett WAV-format-dokument optimal ljudkvalitet, även om den förbrukar det största lagringsutrymmet jämfört med andra ljudfor …

Filtillägg: .wav
Mer information och konverterare för WAV

Till: MP3

MP3 är ett av de mest populära formaten för lagring av ljuddata. Filformatet som utvecklats av Fraunhofer Institute 1982 är förlustfullt i ljudkvalitet jämfört med CD. Komprimeringen kan vara mycket stor beroende på datahastighetsinställningen, så at …

Filtillägg: .mp3
Mer information och konverterare för MP3

Videovägledning: WAV till MP3

Konvertera-online.se är en tjänst för att konvertera filer online från en typ till en annan. Vi tar hand om din sekretess och dina filer. För att göra detta krävs ingen registrering på Konvertera-Online.se. Eftersom vi erbjuder våra tjänster i en webbläsare spelar det ingen roll om du använder Windows, Apple OS X eller Linux. Dina konverteringsresultat kommer alltid at ha samma höga kvalitet och, naturligtvis, vara utan vattenstämplar.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *