ODT till PDF

Konvertera online och gratis ODT till PDF

Uppladdad filtyp:
Välj filtyp:

Konvertering i bara tre steg

  1. Ladda upp fil
  2. Väl filtyp för målfil
  3. Ladda ned fil!
konvertera .odt till .pdf
Vi respekterar din sekretess! Din anslutning har 256-bitarskryptering.
Integritetspolicy
Lägg till bokmärke för Konvertera-Online.se
Annons:

konvertera-online.se kan du konvertera odt till pdf med bara några klick. Helt kostnadsfritt och okomplicerat kan du använda PDF Converter för att spara ditt önskade ODT-dokument i PDF-format.

Från Open Office till PDF – konvertera enkelt ODT-filer

Open Office (och Libre Office offshoot) är stora kontorsviter för hemmabruk och ett gratis alternativ till klassiska sviter som Microsoft Office eller Apple iWork. Om du använder Open Office hittar du dock att ODT-filformatet är utmärkt för att arbeta i Open Office-paketet, men det är begränsat när det används för officiella dokument, särskilt eftersom många användare inte kan öppna eller kompromissa med Open Office-filer är. Med några enkla steg och rätt know-how kan du enkelt konvertera den stora ODT till PDF-filer.

Det är därför du borde konvertera ODT-dokument till PDF

Du bör alltid formatera officiella dokument, akademiska papper, räkningar och återuppta så att de ser lika ut på varje enhet som visas. Detta kräver att du formaterar dokumenten som PDF, eftersom det här gör filen nästan ett virtuellt uttryck . Detta har ytterligare en fördel, eftersom dokumentet inte längre kan redigeras, förutom speciella formulärfält. Så PDF-filer är välläsna, oföränderliga filer med en fast layout och för många officiella ändamål borde du föredra det här formatet. Dessutom, eftersom PDF är ett mycket vanligt och öppet format, har användarna inga problem att öppna det, oavsett om du använder Windows, Linux eller Mac OS. Även smartphones och surfplattor kan öppna PDF-dokument redan från operativsystemet och behöver vanligtvis ingen ytterligare programvara. Naturligtvis behöver du ett annat filformat för ditt arbete, för Word är standardformatet docx, för Open Source Open Office är formatförlängningen ODT. För att arbeta i Open Office lagrar ODT all formatering och ser densamma ut över alla datorer (förutsatt att varje användare har samma versionsnummer som Open Office). Det kan dock vara svårt att öppna andra enheter, inte alla versioner av Word eller pages kan läsa ODT-dokument, och layouten ändras ofta av programskäl. För en felfri läsbarhet på alla enheter kan du inte undvika en konvertering från ODT till PDF, men det här är ganska enkelt.

Med ett tryck på en knapp, virtuell skrivare eller i onlineformuläret

Det enklaste sättet att konvertera ODT till PDF direkt från Open Office finns direkt i menyraden. Om du antar att du inte har justerat dem manuellt, ligger PDF-knappen bredvid utskriftsikonen i menyraden. Med ett knapptryck öppnas ett formulärfält. Allt du behöver göra är att välja plats och kvalitet, och Open Office skapar en PDF-fil som bevarar hela layouten. En virtuell skrivare skapar en PDF-fil från ODT-dokumentet genom att faking systemet ett riktigt utskrift. Eftersom en PDF-fil inte är något annat än ett virtuellt uttryck skapar det en layoutad fil. Det finns olika program för detta, men du måste först installera dem på din dator. Mac OS X erbjuder också det här alternativet på utskriftsmenyn Skriv ut, vilket fungerar bra på de flesta Mac-program, men har problem. En referens från innehållsförteckningen till motsvarande kapitel, rubriker och underrubriker fungerar inte i denna form av omvandling. Denna form av formatering är emellertid särskilt önskvärt för akademiskt arbete och längre texter. Ett mycket enkelt och snabbt sätt att konvertera ODT-filer är online-omvandlaren. Konvertera-Online.se erbjuder en enkel onlineformulär, där ODT-filen är laddad, då är den färdiga PDF-filen klar för nedladdning. Detta fungerar utan att öppna Open Office först och hjälper även om du behöver konvertera ODT-enheter från din smartphone för snabb online-leverans. Detta gör att du enkelt, enkelt och enkelt kan konvertera ODT-filer oavsett enhet och programvara.

Den snabba vägen till den officiella bilagan

PDF-filer är det bästa sättet att skicka officiella handlingar som CV, viktiga dokument eller sysslor. Lätt att bygga inom Open Office, det här görs enkelt och online-omvandlare ger dig också möjlighet att konvertera dina Open Office-dokument när som helst. Speciellt när det måste vara snabbt.

10.0/10(4 röster)

För närvarande stöder vi följande konverteringar med ODT-filer:

Alla konverterare

Information om tillägg för konvertering från ODT till PDF

Från: ODT

ODT-formatet tillhör gruppen "OpenDocument-format" och är ett öppet format för textfiler. ODT-filer är standardformatet för textdokument som skapats med OpenOffice eller LibreOffice . Microsoft-varianten av detta format är .doc eller .docx. …

Filtillägg: .odt
Mer information och konverterare för ODT

Till: PDF

PDF-filer är förstahandsvalet när det gäller utbyte av dokument. Därför har detta format blivit standard för applikationer, CV, akademiska papper, hela böcker (e-böcker) och mycket mer. PDF-formatet utvecklades av Adobe 1993 och syftar till att möjli …

Filtillägg: .pdf
Mer information och konverterare för PDF

Videovägledning: ODT till PDF

Konvertera-online.se är en tjänst för att konvertera filer online från en typ till en annan. Vi tar hand om din sekretess och dina filer. För att göra detta krävs ingen registrering på Konvertera-Online.se. Eftersom vi erbjuder våra tjänster i en webbläsare spelar det ingen roll om du använder Windows, Apple OS X eller Linux. Dina konverteringsresultat kommer alltid at ha samma höga kvalitet och, naturligtvis, vara utan vattenstämplar.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *