Komprimera video

Krymp videor online gratis

Uppladdad filtyp:
Välj filtyp:

Konvertering i bara tre steg

 1. Ladda upp fil
 2. Väl filtyp för målfil
 3. Ladda ned fil!
Vi respekterar din sekretess! Din anslutning har 256-bitarskryptering.
Integritetspolicy
Lägg till bokmärke för Konvertera-Online.se
Annons:

Om du vill skicka en video eller inkludera den på din webbplats kan det vara nödvändigt att minska storleken på en stor videofil. Med Konvertera-Online.se kan du komprimera din video i bara tre steg:

Hur kan jag krympa videor online?

 1. Ladda upp din videofil med knappen ”Välj fil”.
 2. Välj målformat (vanligtvis är .mp4 ett bra val)
 3. Klicka på ”Krymp video!”
 4. Nedladdningen startar automatiskt på nästa sida så snart konverteringen är klar. Du hittar sedan filen i din nedladdningsmapp.

Vilka videoformat kan reduceras?

Konvertera-Online.se stöder för närvarande minskning av ett stort antal videoformat, inklusive följande: .mp4, .wmv, .mov, .3gpp, .avi, .vob, .mpg, .mpeg, .gif, .mkv , .flv, .webm.

Olika tekniker används för att komprimera en video. De viktigaste faktorerna när du komprimerar en video är upplösningen och den så kallade codec. Dessa två aspekter rör främst videodelen av en film. Storleken på ljuddelen (dvs ljudet från en video) påverkas huvudsakligen av bithastigheten, codec och antalet kanaler. Till exempel kan en video innehålla ljud för stereo (två kanaler) eller surroundljud (fyra eller flera kanaler) – eller till och med båda.

De enskilda aspekterna förklaras i detalj igen nedan:

Hur påverkar upplösningen för en video filstorleken?

Upplösningen går kvadrat i storleken på en video. Detta innebär att en video med 4k upplösning (3840×2160 pixlar) med Full HD-upplösning (1920×1080 pixlar) tar ungefär fyra gånger filstorleken – eftersom antalet pixlar (produktens upplösning) är för fyra gånger så hög.

Hur påverkar bildfrekvensen (bildrutor per sekund) storleken på en video?

Bildhastigheten är linjär i filstorleken för en video. I det konkreta exemplet resulterar en video med 60 fps (bildrutor per sekund – bilder per sekund) i två gånger filstorleken som en video med 30 fps.

Hur påverkar codec / filformatet videostorleken?

Codeken är också mycket viktig för den slutliga filstorleken på en video. Ju bättre en codec kan komprimera videon, desto mindre är filen. Stora framsteg har gjorts under senare år med codecs som .h264 och .h265, så att med nyare codecs kan betydligt mindre filer uppnås med samma kvalitet.

Konvertera-Online.e har redan gjort de bästa möjliga antagandena för upplösning, bildhastighet och codec. Om du inte ändrar inställningarna förblir videon i sin ursprungliga kvalitet och endast bild- och ljudkodekarna är optimerade för att få ett optimalt resultat med avseende på kvalitet och minsta möjliga filstorlek.

7.5/10(33 röster)

Videovägledning: Komprimera video

Konvertera-online.se är en tjänst för att konvertera filer online från en typ till en annan. Vi tar hand om din sekretess och dina filer. För att göra detta krävs ingen registrering på Konvertera-Online.se. Eftersom vi erbjuder våra tjänster i en webbläsare spelar det ingen roll om du använder Windows, Apple OS X eller Linux. Dina konverteringsresultat kommer alltid at ha samma höga kvalitet och, naturligtvis, vara utan vattenstämplar.

3 kommentarer

 1. Anders Gustavsson
  15. december 2021

  Easy to use and works very good. Good whith the marking ”I am working, do not do anything”. Good with so many language.
  What I miss is to give a path for the recieved file as ”Save as”

 2. Peter
  24. november 2021

  Jättebra

 3. vExOr
  22. april 2021

  Effektivt och enkelt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *