CR2 till JPG

Konvertera online och gratis CR2 till JPG

Uppladdad filtyp:
Välj filtyp:

Konvertering i bara tre steg

  1. Ladda upp fil
  2. Väl filtyp för målfil
  3. Ladda ned fil!
konvertera .cr2 till .jpg
Vi respekterar din sekretess! Din anslutning har 256-bitarskryptering.
Integritetspolicy
Lägg till bokmärke för Konvertera-Online.se
Annons:

Professionella Canon-digitalkameror och SLR-kameror erbjuder möjlighet att spara bilder i .cr2-format. Detta format innehåller, utöver den faktiska bilden, mer information som exponeringstid, exponeringstid och olika färgkanaler. Därför talar man om .cr2-formatet också från ett råformat (engelska: raw-fil). Med specialprogram är det fortfarande möjligt att redigera .cr2 bilder efteråt – grundläggande bildegenskaper som skärpa, nyans, vitbalans, kontrast eller mättnad. Men ibland är det inte nödvändigt och den speciella programvaran är inte till hands. Om du bara vill konvertera en fil från CR2 till jpg kan du enkelt göra det med Konvertera-Online.se. Ladda bara upp din Canon CR2-fil, välj utmatningsformatet och klicka på "Start Download". Om du vill konvertera flera .cr2-filer till JPG, använd vår konverterare för flera filer .

Konvertera enkelt CR2 till JPG på nätet

Suffixet CR2 i ett filnamn indikerar det rada dataformatet för bilderna från Canon-kameror. Rådata, vanligtvis refererade till som RAW-filer, baserat på det engelska ordet, är så att säga det negativa av digitalfotografering. Från de råa data är JPEG-bilden vanligtvis redan utvecklad i kameran. Enkla kameror bara spara den färdiga JPEG. Detta sparar utrymme och tid som behövs för att lagra filer på kortet. Dyra kameraer har möjlighet att hålla RAW och JPG, eller till och med bara spara RAW-format. Med Canon hittar du i det senare fallet bara en CR2-fil på lagringsmediet, ingen JPG. CR2-formatet ger stora fördelar jämfört med JPEG för elektronisk bildbehandling. Även vid tidpunkten för kemisk fotografering skulle ingen seriös fotograf ha kastat bort sina negativ, efter att han hållit utskrifterna i händerna. Särskilt anmärkningsvärt är det högre dynamiska intervallet och möjligheten att ändra kamerainställningar, som endast påverkar JPG-utvecklingen, vila i datorn. I efterproduktionen har du mycket fler alternativ för att mörka ljus, ljusa skuggor eller ändra belysningsstemperaturen via vitbalans. För det här arbetet behöver du en särskild raw data converter. Enkla program levereras vanligtvis av kameraproducenten. Ett mycket större utbud av funktioner inkluderar betald programvara som Adobe Lightroom, Capture One, DxO Optics, Silkypix Developer Studio eller Camera RAW-filtret i Adobe Photoshop. Som ett freeware uppnår RAW Therapee regelbundet utmärkta testresultat. Vad alla program har gemensamt är att du måste vänja dig. En mängd olika inställningar, en JPEG skapas inte ens mellan dörren och fisket, men det tar tid. Med det proprietära CR2-formatet är det som ett klassiskt negativt: möjligheterna att titta på det är begränsade. Den rena bildvyn stöds nu av moderna operativsystem. Problemet med omvandling till ett universellt användbart format är inte löst. Dessutom är strukturen i RAW-filer individuellt beroende av kameran. En programvara för visning och konvertering måste alltid uppdateras för nya kameramodeller. Omvänt betyder det också att om du fortfarande kan visa eller redigera rådata från gamla kameror inom några år inte garanteras. I formatet hos de stora kameraproducenterna som Canon CR2, Nikon nef eller Olympus ORF är risken låg, men kända namn som Minolta måste säga adjö till marknaden. Det finns tillräckligt med skäl för att konvertera CR2-filerna till ett format med högre distribution och kompatibilitet.

  • Du är en Canon-fotograf och vill arkivera ett framtidsbestämt format utöver den råa filen, som fortfarande kan läsas under många år.
  • Du har inte JPG "out of cam" inspelad, men du behöver dela bilder snabbt och utan kostnadskrävande utveckling, till exempel i fotobutiken eller på en online-servicepapper eller annan order.
  • Du använder inte en Canon-kamera och har därför ingen kompatibel programvara installerad på din dator.

Det bästa målformatet för konverteringen är JPEG, som ett filformat förkortas mest till de tre bokstäverna JPG. Förkortningen står för Joint Photographic Experts Group och refererar faktiskt till en komprimeringsmetod som standardiserades 1992. Kvasi-standarden är förstådd med praktiskt taget vilken som helst mjukvara och är vanligtvis det enda formatet du kan leverera till ett fotolabb om du vill beställa exponeringar, fotoböcker eller fotokläder. JPEG skiljer sig från det likaledes standardiserade TIFF-formatet med ett drastiskt minskat minneskrav. On-line konvertering från CR2-format till JPG är snabb och utan ansträngning som en komplett rå databehandling skulle innebära. Resultatet behöver inte gömma sig. De ursprungliga kamerainställningarna förloras inte och kan ges till den råa filen som grundläggande information för konverteringen. Skärmen, till exempel i Utforskaren i Windows baserat på Microsoft Camera Codec Pack, fungerar enligt denna effektiva metod.

7.3/10(7 röster)

För närvarande stöder vi följande konverteringar med CR2-filer:

Alla konverterare

Information om tillägg för konvertering från CR2 till JPG

Från: CR2

Formatet CR2 hör till de så kallade RAW-formaten och används av digitalkameror för att ge största möjliga frihet vid bildbehandling på datorn. RAW-format lagrar en mängd data, vilket gör att komplexiteten hos digitala bilder liknar analoga inspelning …

Filtillägg: .cr2
Mer information och konverterare för CR2

Till: JPG

JPG är ett dataformat för lagring av bildinformation i en fil. Den definierades 1992 av Joint Photographic Experts Group och har sedan haft många och stadiga framsteg. Bildinformationen behöver inte nödvändigtvis vara illustrativ innehåll, men kan oc …

Filtillägg: .jpg
Mer information och konverterare för JPG

Videovägledning: CR2 till JPG

Konvertera-online.se är en tjänst för att konvertera filer online från en typ till en annan. Vi tar hand om din sekretess och dina filer. För att göra detta krävs ingen registrering på Konvertera-Online.se. Eftersom vi erbjuder våra tjänster i en webbläsare spelar det ingen roll om du använder Windows, Apple OS X eller Linux. Dina konverteringsresultat kommer alltid at ha samma höga kvalitet och, naturligtvis, vara utan vattenstämplar.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *